Menu
EUR
10 manieren om een Kamerscherm te gebruiken

10 manieren om een Kamerscherm te gebruiken

Door: Canvassscherm - Michiel Reacties: 1

Vaak krijg ik te horen: een kamerscherm? Wat moet je daar nu mee, wie gebruikt dat nou en waarvoor? Meestal noem ik wat voordelen op van een kamerscherm: licht in gewicht, dus makkelijk verplaatsbaar, snel een ruimte opdelen en de mogelijkheid om sfeer te creëren.Toch blijven er soms twijfels. Vandaar zal ik hier 10 manieren laten zien hoe een kamerscherm gebruikt kan worden. Natuurlijk inclusief foto’s van gebruikers zelf, zodat je direct inspiratie op kan doen.

1. Tijdelijke Scheidingswand in een Ruimte

Soms moet een ruimte opgesplitst worden en is het niet mogelijk of wenselijk om een vaste wand te plaatsen. Dan is een flexibel kamerscherm de oplossing. Makkelijk om even neer te zetten, maar net zo makkelijk weer op te bergen of in een hoek te plaatsen. Dit is vooral handig als je het scherm niet permanent in een bepaalde ruimte wilt laten staan. Voor de meeste schermen geldt dat het gewicht tussen de 5 en 10 kilogram ligt. Het geringe gewicht zorgt ervoor dat je de schermen eenvoudig kunt opbergen.
Natuurlijk kan je er, zoals in onderstaande ruimte, tijdelijk ook twee naast elkaar zetten.

Kamerscherm Zen Tijdelijke Scheidingswand

2. Geen inkijk door het raam

Vaak wordt een kamerscherm gebruikt voor een raam, zodat er niet direct naar binnen kan worden gekeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je niet wil dat er iemand je slaapkamer in kijkt of als je je ergens achter wil omkleden. In onderstaande kapsalon wordt het scherm zo gebruikt dat er niemand direct op de kassa of op pc mee kan kijken. Natuurlijk heeft het scherm, mede door zijn dubbelzijdige beprinting, ook een sterk decoratief karakter. Bij deze kapper is het scherm als 'eyecatcher' recht opgehangen.

Kamerscherm gebruiken tegen inkijk

3. Als Decoratie in een Woonkamer of Feestzaal

Met een shutter- of kamerscherm kan je heel leuk je woonkamer decoreren.Juist in feestzalen kan je met een groot kamerscherm snel een bepaalde sfeer creëren.
Kamerscherm Decoratie

4. Om een ruimte af te schermen

Soms staat er in een ruimte een CV ketel of een wasmachine & droger ‘lelijk’ in het zicht. Met een kamerscherm is dit zo uit het zicht gewerkt. En zodra je de wasmachine en droger nodig hebt, is het scherm zo even weggehaald.
Ruimte afschermen met Kamerscherm

5. Rommelhoekje verbergen

Je kunt een kamerscherm gebruiken om dat ene rommelhoekje uit het zicht te houden. Een kamerscherm kan in een hoek geplaatst worden, zodat erachter veel opberg ruimte ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan de strijkplank met de was of het hoekje van de kinderen met al het speelgoed.
Rommelhoek verbergen met scherm

6. Als (tijdelijk) Pashokje – Kleedhokje

Deze kwalitatief stevige houten schermen hebben draaibare scharnieren, waardoor de panelen alle kanten op kunnen draaien, hierdoor kan je met een type van 5 panelen, makkelijk een kleedhokje maken. Bij dit type scherm is de houten inleg niet doorkijkend, dus heb je bij het passen echt privacy.
Tijdelijk Pashok van Kamerscherm

7. Als Windscherm buiten

Niet alle schermen zijn water- en wind vast. Speciaal hiervoor zijn tuinschermen met stalen poedercoating frame en kunstof doek. Deze windschermen zijn bestemd tegen weersinvloeden van buitenaf. Voordeel ten opzichte van een vast windscherm is dat deze tijdelijk neergezet kan worden en dus ook snel verplaatst kan worden. Bij meer wind, is het verstevigen met een stoeptegel, zoals op de foto, wenselijk. Ook kan er eventueel een haring of spijker worden gebruikt.
Verplaatsbaar Windscherm

8. Ophangen aan de wand als groot Schilderij

Ophangen aan de muur als een Schilderij XXL, kan natuurlijk ook. Hieronder een Kamerscherm Olifant van 2 meter breed (5 panelen van 40 cm breed) als wanddecoratie. Een kamerscherm staat, vanwege stabiliteit, altijd iets zigzag opgesteld. Maar als je hem ophangt benut je de volle breedte van het scherm. Zo is het een geweldige blikvanger en bijna muur vullend! Thuis verrast u vrienden, familie en andere gasten. Op de zaak verrast u klanten en zakenrelaties.
Olifant Kamerscherm als Schilderij

9. In de Winkel / Etalage

Als opvulling van een lege ruimte, zoals de etalage van een tijdelijke pop up store of als blikvanger in je kapsalon.

Kamerscherm Kledingwinkel  10. Zelf ontwerpen als promotiemiddel

Er zijn diverse blanco schermen beschikbaar om zelf te bewerken. Hier kan een eigen tekst, tekening of logo op gemaakt worden. Binnen een mum van tijd kan het scherm geheel naar eigens wens opgemaakt worden. Wilt u het kamerscherm in verschillende ruimtes gaan gebruiken? In dat geval raden wij u aan om de verschillende zijdes af te stemmen op de ruimtes. Zo kunt u verschillende looks creëren voor bijvoorbeeld de kantoor- en vergaderruimte. Het scherm kan prima ingezet worden als reclame middel op een beurs of op de werkvloer. Voor meer informatie, bekijk de blog over Kamerscherm Ontwerpen.
Kamerscherm Ontwerpen


Er zijn hierboven 10 manieren gegeven om een kamerscherm te gebruiken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen denkbaar. Denk aan een blanco scherm voor teken- schilderles, Kamerscherm als zonnescherm (zon blokker), als scheiding tussen bedden, enz. enz.

Heb jij nog een leuk idee voor een toepassing of een mooie inspiratie foto ? Ik hoor het graag of stuur de foto op ([email protected]), dat wordt zeker gewaardeerd.

Alle getoonde Kamerschermen zijn verkrijgbaar via de webwinkel van Canvasscherm.nl


Reacties (1)

gravatar
Yvonne
Geplaatst op 2016-09-11 16:40:37
Wat een leuke voorbeelden, ik krijg gelijk inspiratie voor in mijn huis!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »